Anunț privind selectarea membrilor echipei mobile de tineri în domeniul Muncii Decente şi drepturilor socio-economice ale tinerilor

Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” lansează procesul de selectare a membrilor echipei mobile de tineri care va fi creată în cadrul proiectului „Muncă decentă pentru TINEri - îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora și a societății civile”, finanțat de Delegația Uniunii Europene în Moldova prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului.

Scopul proiectului este de a contribui la abilitarea tinerilor și a societății civile din Republica Moldova, astfel încât să îmbunătățească situația socio-economică a tinerilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale, din raioanele Ungheni, Fălești, Călărași și Căușeni.

Echipa mobilă, compusă din 8 tineri voluntari calificați - cîte 2 persoane din fiecare din cele 4 regiuni țintă are proiectului: Ungheni, Fălești, Călărași și Căușeni, este creată cu scopul de a promova drepturile socio-economice ale tinerilor și inițiativele existente în acest domeniu.

Astfel, membrii echipei mobile:
1. Vor fi formați ca formatori în cadrul unui training – formare de formatori (2 zile – în luna iunie 2013).
2. Vor participa la un atelier de elaborare a planurilor de activități (2 zile – in luna iulie 2013)
3. Vor organiza activități cu tinerii din raioanele Ungheni, Fălești, Călărași și Căușeni – (cel puțin 12 activități de cîte 2 zile) (august 2013 – noiembrie 2014).


Membrii echipei mobile de tineri vor corespunde următoarelor criterii:
• activism în comunitatea locală;
• manifestarea interesului faţă de conceptul şi activităţile proiectului;
• dorinţa de a cunoaşte mai mult despre domeniul drepturilor socio-economice și Munca Decentă și de a fi implicat activ în activități de promovare a Muncii Decente și a drepturilor socio-economice ale tinerilor;
• dedicaţie şi disponibilitate de minim 1,5 ani pentru a se implica în activităţile proiectului;
• vârstă cuprinsă între 16-30 ani;
• vorbitor de limbă română (trainingul se va desfăşura în limba română).

Primul training - Formarea de formatori va avea loc la Chişinău, în perioada 27-28 iunie 2013.
Toate costurile legate de instruire (cazare, alimentare, transport, materiale) vor fi acoperite de către organizatori.

Persoanele interesate vor solicita Formularul de înscriere prin e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și vor returna formularul completat pînă la 23 iunie 2013.