Ziua InnoSchool

 Seminarul 2 de Ziua InnoSchool, organizat pe 22 decembrie 2021, a reunit 46 de participanți: conducerea școlii, profesori, reprezentanți ai  APL și ai organizațiilor societății civile din raionul Ungheni, Republica Moldova.

Evenimentul a fost o oportunitate excelentă de a prezenta și de a discuta realizările InnoSchool privind consolidarea inovației sociale și spiritului antreprenorial al elevilor din școlile secundare. Astfel, reprezentanții Asociației FĂCLIA au prezentat obiectivele stabilite de proiect către realizări până în prezent.

În cadrul evenimentului, profesorii care au fost implicați în Pilotarea programului InnoSchool au menționat că programul oferă abilități care susțin oportunitățile viitoare pentru elevi. Contribuie la dezvoltarea abilităților transferabile, inclusiv abilități de rezolvare a problemelor, gândire critică, creativitate, colaborare, comunicare și leadership.

De asemenea, pune accent pe împuternicirea studenților, inclusiv pe încredere și reziliență; angajament civic, cu tinerii angajându-se în comunitățile lor și câștigând respect; antreprenoriat, atât ca abilități, cât și ca mentalitate.

Sprijinirea tinerilor în generarea de soluții eficiente la provocările comunității este un alt subiect care a fost cu adevărat interesant pentru public, deoarece în timpul Programului InnoSchool, profesorii au încurajat elevii să acorde mai multă atenție comunității și lucrurilor care se întâmplă în jurul lor și să observe acele aspecte care prezintă anumite provocări. Ulterior, este de maximă importanță ca studenții să fie sprijiniți în procesele lor creative pentru a găsi soluții inovatoare la nevoile/provocările comunității.

 

 

Olga Popa, șefă-adjunctă a Direcției Educație Ungheni a menționat că Sistemul de Învățare InnoSchool s-a dovedit a fi util în predarea antreprenoriatului/antreprenoriatului social către elevi și a invitat reprezentanții școlilor din regiune să afle mai multe despre acesta și să înceapă să folosească în instituțiile lor, oferind astfel elevii cu mai multe oportunități. În același timp, s-a menționat că organizațiile societății civile, antreprenorii și responsabilitățile politicii educaționale trebuie să își unească eforturile pentru multiplicarea și utilizarea ulterioară a InnoSchool în cât mai multe situații.