ROADSHOW – eveniment de prezentare a Programului Inovativ InnoSchool 

Scopul evenimentului Roadshow a fost acela de a crește interesul și cunoștințele tuturor părților interesate care nu au fost implicate în Pilot din școlile secundare cu privire la InnoSchool Learning System - Serious Game ca metodă de predare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor și de învățare despre antreprenoriatul social. 

La eveniment din raionul Ungheni au participat aproape toți directorii școlilor. Astfel, evenimentul a reprezentat o oportunitate excelentă de împărtășire a rezultatelor obținute în cadrul proiectului de către școlile care au participat la Pilot. În același timp, reprezentanții celorlalte școli au fost invitați să învețe mai multe și, potențial, să implementeze programul InnoSchool în școlile lor.

 

Reprezentanții școlilor implicate în Pilot au menționat că, în final, elevii dobândesc abilități de viață și de carieră valoroase, dobândesc mentalitate și competențe antreprenoriale sociale, au o capacitate crescută de a aborda problemele sociale, bineînțeles că își construiesc abilitățile digitale. şi orientare în informare. Elevii au o mai bună înțelegere a problemelor și provocărilor societale - li se recomandă să-și exploreze comunitatea, să se uite în jur și să observe ce funcționează bine și ce ar putea fi îmbunătățit. Ei sunt adesea surprinși de ceea ce învață despre comunitatea lor, lucruri care au fost acolo și pe care nu le-au observat și la care nu le-au dat atenție.

Argumentele și motivele menționate mai sus au fost de mare ajutor pentru a arăta beneficiile programului școlilor care nu au implementat încă programul InnoSchool. Ei au arătat entuziasm și dorința de a explora în continuare programul și de a-l discuta cu profesorii și studenții lor.