Aplică la Practica TA

În prezent, tot mai mulți tineri încearcă să-și găsească un loc de muncă pe parcursul derulării studiilor. Acest fapt rezultă din dorința de a câștiga venituri suplimentare, de a dobândi cunoștinte legate de diverse domenii sau chiar de a pune în practică cunoștințele proaspat acumulate. Stagiile de practică, oferite de firme și organizații non-guvernamentale, reprezintă o cale destul de eficientă pentru studenți în fixarea cunoștințelor, dar și pentru îmbunătățirea CV-ului. Într-o altă ordine de idei, stagiul de practică poate fi interpretat și ca un «internship» ce îți oferă posibilitatea de a acumula experiență în domeniul dorit.

De ce merită să aplici pentru un stagiu de practică

Studenții care se angajează într-un stagiu de practică sunt privilegiați de o astfel de oportunitate, deoarece:

    • se pot acomoda cu programul de muncă impus de angajator;
    • pot observa modul de lucru într-o echipă și au posibilitatea să se integreze în aceasta;
    • au ocazia să interacționeze cu profesioniști în domeniu;
    • beneficiază de traininguri cu diverse tematici și sesiuni de formare.

Pe langa toate aceste avantaje, vei câștiga experiență, ceea ce te va ajuta să pleci cu mai multă încredere în sine, să fii mai bine pregătit pentru întâlnirea cu angajatorul, în fața căruia trebuie să dai dovadă că ai dobândit abilitățile și competențele necesare pentru poziția la care aplici.

Stagiul de practică oferă beneficii și pentru angajatori, aceștia având posibilitatea să descopere resurse umane cu adevarat potențial, cu o valoare unică, pe care îi pot forma conform standardelor proprii și pe care îi pot transforma în angajați permanenți.

De cele mai multe ori, firmele nu remunerează studenții aflați în perioada de stagiu, sunt puține firme care compensează munca depusă în această perioadă de către studenți. Durata stagiului de practică este de două, trei luni, perioadă în care poți să te perfecționezi în domeniul de activitate ales, poți să-ți dezvolți abilitățile de muncă în echipă, îți insușești responsabilitatea pentru task-urile încredințate și îți aduce satisfacția rezultatelor proprii, fapt benefic și pentru firma la care îți desfășori acest stagiu.

Stagiul de practică reprezintă un beneficiu profesional, deoarece ai șansa să acumulezi multe informații, să câștigi experiență și să obții un avantaj personal și profesional pentru momentul prezentării la un interviu de angajare. Acestă perioada este și o șansă unică, prin care îți poți valorifica timpul câștigând o reală experiență profesională în domeniul de interes, fapt accentuat de colaborarea cu adevarați profesioniști gata oricand să împărtășească din experiența și expertiza lor.