Mai multe şanse de angajare durabilă pentru tinerii din raioanele Călăraşi, Ungheni, Făleşti şi Căuşeni
- Creat la 03 Martie 2014
Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” organizează training-uri axate pe dezvoltarea abilităților personale și profesionale pentru 160 tineri din raioanele Călăraşi, Ungheni, Făleşti şi Căuşeni.
Obiectivele trainingurilor sunt:
1. Familiarizarea participanților cu conceptul de Muncă Decentă: accesul tinerilor la un loc de muncă productiv și oportunități de venit; drepturile la locul de muncă, în special privind standardele fundamentale de muncă, sistemele de protecție socială și dialogul social.
2. Creșterea gradului de conștientizare privind importanța dezvoltării abilităților profesionale și personale pentru tineri.
3. Orientare în căutarea unui loc de muncă, scrierea CV-ului, prezentarea, interviul pentru locul de muncă și abilitățile de negociere.
4. Antreprenoriatul la nivel local și modalitatea de instituire a unei afaceri, creativitatea şi inovaţia.
Astfel, în perioada 15-30 martie, studenţi ai şcolilor profesionale şi colegii, absolvenţi ai gimnaziilor şi liceelor, sunt invitați să învețe cum să îşi crească şansele pentru a obţine postul de muncă la care visează. Aceștia vor primi îndrumări referitoare la elaborarea CV-ului şi a scrisorii de intenţie, sugestii privind susținerea interviului de angajare şi unde să se adreseze dacă au nevoie de ajutor. În acelaşi timp, prin exerciţii practice de dezvoltare personală, prezentare şi comunicare în public, ei vor asimila cunoştinţe şi deprinderi necesare pentru apărarea şi promovarea drepturilor lor socio-economice. Tinerii interesați să participe la training se pot înscrie prin expedierea unei scrisori de intenție la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau prin telefon la 0236 20288.
Trainingurile sunt organizate de către Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia”, în parteneriat cu Fundația CNV International și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, în cadrul proiectului „Muncă decentă pentru TINEri - îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora și a societății civile” finanțat de Uniunea Europeană.