Front comun pentru promovarea drepturilor socio-economice ale tinerilor

Situaţia socio-economică a tinerilor din Republica Moldova poate fi îmbunătăţită numai prin eforturi comune. Este concluzia a 27 de organizaţii, reprezentanţii cărora au participat la un atelier de lucru, desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie, la Chișinău. Evenimentul este parte a proiectului „Muncă Decentă pentru TINEri - îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora şi a societăţii civile”.

Toți cei prezenți la atelier au devenit membri ai Reţelei Organizaţiilor pentru promovarea şi respectarea drepturilor Socio-economice ale Tinerilor (ROST), care are menirea de a crea și implementa Agenda Socio-Economică a tinerilor din Republica Moldova.

Astfel, în cadrul discuției, participanții au identificat problemele tinerilor la angajare și activarea în câmpul muncii. Ulterior, aceștia se vor întruni pentru a propune soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate. Ca o etapă ulterioară, Agenda Socio-Economică a tinerilor din Republica Moldova va fi implementată, astfel încât aceasta să devină un instrument viabil de susținere și ajutor pentru tinerii din Republica Moldova.

Angela Ciocîrlan, Președintele Asociației pentru Copii și Tineret „Făclia”, coordonator național al proiectului: „Pentru implementarea agendei vor fi implicați parteneri naționali și internaționali. La rândul său, Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” va veni cu suportul metodologic, având o experiență de peste 5 ani în domeniul angajării tinerilor.”

munca decenta rost 1 munca decenta rost 2 munca decenta rost 3
 

*Proiectul „Muncă decentă pentru TINEri - îmbunătățirea situației socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora și a societății civile” este implementat de către Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia”, în parteneriat cu Fundația CNV International și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova. Acesta se bucură de susţinerea financiară a Delegației Uniunii Europene în Moldova prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului. Obiectivul general al proiecului este de a contribui la abilitarea tinerilor din Republica Moldova și a societății civile moldovenești, astfel încât să îmbunătățească situația social-economică a tinerilor din patru raioane ale Republicii Moldova, precum Ungheni, Călăraşi Căuşeni şi Făleşti. Mai multe informații despre proiect puteţi afla pe pagina webwww.muncadecenta.md sau pe contul de facebook al proiectului.